- Back to Home »
- 1001 Resepi , Informasi , Menarik , Resepi »
- Masak Lemak Pucuk Ubi dengan Petai dan Tempoyak
Posted by : Unknown
Wednesday, 16 September 2020
Bahan2
Seikat Pucuk ubi (direbus empuk)
Petai secukupnya
Tempoyak 1/2 cawan atau secukupnya
Ikan bilis segenggam
Bahan tumbuk - 3 ulas bawang merah, 10 biji cili padi,
Sedikit halis, Serai di ketuk
Santan secukupnya
Garam, gula dan perisa jika suka
Campurkan semua bahan kecuali santan dalam periok, masak hingga mendidih dalam 10 minit
Masukkan santan pekat dan kacau rata....hidang ketika masih panas dengan nasi putih, ikan goreng dan sambal tempoyak jika suka...
Selamat mencuba, terima kasih sudi baca....
Entri Masak Lemak Pucuk Ubi dengan Petai dan Tempoyak Ulangsiar dari https://ift.tt/3iBsU6O
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.