Posted by : Unknown Tuesday 13 October 2020


Poach egg, senang je nak buat....panaskan air anggaran 4 atau 5 cawan dalam periok yang lebar...

Biar air mendidih...masukkan 1, 2 sudu besar cuka makan....perlahankan api supaya air tidak menggelegak kuat...

Pecahkan sebiji telur ke dalam sebuah mangkuk kecil (pastikan kuningnya tak pecah)...pelahan-lahan tuangkan ke dalam periok air panas tadi...masak telur dalam 2, 3 minit...sambil pusar air perlahan-lahan...

Angkat dan hidangkan ketika panas....terdapat banyak video cara utk buat poach egg...anda boleh google sendiri ye...

Cantik ajer nampak poach egg tokma kan...:)

(repost from 2011)

Entri Poach Egg Ulangsiar dari https://ift.tt/2T0uNPn
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -