Posted by : Unknown Wednesday 7 October 2020


Steam Bun dengan sosej dan mince beef...sesuai untuk supper...cara buat mince beef ini senang ajer...jom tengok...


gravy ni senang buatnya...guna good quality mince beef yang kurang lemak....saya beli kat cold storage...serta prego original recipe (pasta sos)....

caranye: 

tumis beberapa ulas bawang putih dan halia sikit yang di tumbuk lumat...

masukkan sikit cili blender (jika tak pedas memang kurang sedap)

bila dah pecah minyak masukkan mince beef....kacau hingga tukar warna....

masukkan prego sos, kacau lagi...tambahkan sikit tomato sos, garam dan lain-lain perisa...

masak hingga kering...(seperti foto atas)



Rotinye steam dulu bila nak makan...baru enak...lembut bun ni ketika diangkat keluar dari steamer...terus letak sosej dan lain-lain bahan...jangan tunggu lama...bila sejuk kurang umpphhh...


guna sosej yang berkualiti  dan pastinya halal...


Lain-lain bahan terpulang pada selera masing-masing...

Cucumber pickle, cincang kecil kemudian siram dengan olive oil dan bawah bawang besar putih, cincang halus dan siram dengan olive oil juga...


Bun, belah dulu kemudian steamkan bun dalam 3 minit...kemudian letak sosej, beef gravy, onion, pickle, mustard, mayonnaise, sos cili...


yummy....jom buat buat hari ni....
(repost from 2012)

Entri Mince Beef Gravy Ulangsiar dari https://ift.tt/30FtRDU
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -