Posted by : Unknown Friday, 16 October 2020


Masala Roast Chicken 

Bahan perapan

Garam masala, chili flake, serbuk halia, olive oil, garam dan pepper dan sikit perisa sos ikan...
lemon juice atau lime juice

Marinade setengah jam sebelum panggang dalam ketuhar selama sejam...

Pusingkan ayam selepas 30 minit, bila ayam dah masak, pindahkan ke pinggan hidang...

Tuangkan sedikit susu cair ke dalam bekas panggang tadi dan tambahkan sedikit campuran tepung jagung dengan air. 

Masukkan semula ke dalam oven dan panaskan selama 10 minit atau sehingga gravy pekat...

tuangkan gravy keatas ayam dan hidang... 

  (repost from 2010)

Entri Masala Roast Chicken Ulangsiar dari https://ift.tt/35aOoC6
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -