Posted by : Unknown Saturday, 10 October 2020

Bengkang roti paling mudah disediakan. Ini resepi saya...


  Bahan-bahan:

6 keping roti putih biasa 

1/4 cawan butter 

1 cawan cream atau evaporated milk 

2 cawan susu

 5 sdb soft brown sugar

 6 biji telur

1 tsp vanilla essence

 1/2 cawan raisins atau chopped dates 

secubit garam


  Cara buat:

Sapu butter pada roti dan potong roti (cube)

Letak roti dalam bekas tahan panas (casserole dish)

Taburkan dengan raisins atau dates. 

Pukul telur dengan essence dan gula

Masukkan cream dan susu

 Tuang bancuhan ke atas roti

 Biarkan selama 30 minit

 Taburkan dengan brown sugar dan dots of butter.

Bakar selama 40 to 45 dlm preheated oven pada suhu180C. 

 Hidang pudding dengan vanilla ice-cream atau custard sauce

Selamat mencuba
(repost from 2010)

Entri Puding Roti Ulangsiar dari https://ift.tt/3df4M87
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -