Posted by : Unknown Friday, 2 October 2020

Salah satu cara makan telur masin selain direbus biasa...saya perolehi resepi ini dari sebuah buku masakan dari negara tetangga...Indonesia...sedap...


Bahan-bahan: 

2 butir telur masin 

Sehelai daun pisang 

Sehelai daun kunyit, hiris halus

2 biji bawang merah, hiris halus 

1 biji cili merah, hiris halus 

3 biji cili padi (jika suka), hiris halus 

1 cm lengkuas, hiris halus

 2-3 sudu besar santan pekat 


  Cara membuatnya: 

Pecahkan telur masin atas daun pisang 

Masukkan semua bahan hiris dan santan (tabur ke atas telur masin)

 Lipat daun pisang dengan kemas dan pinkan dengan pencungkil gigi.

 kukus selama 5 ke 10 minit atau sehingga telur keras.

Siap untuk dihidang

(repost from 2010)

Entri Botok Telur Asin Ulangsiar dari https://ift.tt/2HMVTqK
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -