Posted by : Unknown Wednesday, 18 June 2014

Rempah Istimewa Ikan Bakar Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

Bahan-Bahan Perencah Perapan (Untuk 500g ikan/Ayam) 4 ulas bawang putih 1 ulas bawang besar 2 batang serai 2 inci halia 1 cm kunyit hidup 10 tangkai cili padi 2 sudu kecil serbuk kunyit 3 sudu besar gula Garam secukup rasa 3 sudu besar minyak masak Sedikit air 2 biji limau nipis (ambil air perahan) Segenggam cili kering 2 biji bwg besar 2-3 tangkai bunga kantan 1 sudu Asam jawa 1/2 keping gula melaka 3/4 helai Daun limau purut - dihiris halus Cara membuat: Blend (kisar) semua bahan diatas. Perap ikan/ayam selama sejam atau lebih. Untuk balut/alas Ikan atau Ayam Daun pisang Aluminium Foil

Sila Rujuk http://ift.tt/1lBtjQm untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -