Posted by : Unknown Monday, 28 September 2020

Sayur kegemaran my dh dan saya...jika rebus kosong dan cicah sambal belacan pun memang sedap...mudah di sediakan...

Jika nak extra sikit tambah bawang dan ikan bilis dan cili
Jika nak lagi extra boleh tambahkan santan...


Bahan-bahan

1 batang petola

2 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

1 biji cili merah

1 sdb udang kering, tumbuk kasar

Bersihkan kulit petola, potong serong setebal setengah inci. Panaskan 2 sudu besar minyak dan tumiskan hirisan bawang, cili dan udang kering. Masukkan 2 cawan air dan petola. Tambahkan garam dan perisa dan biar mendidih sehingga petola lembut. Hidang panas.

(repost from 2010)

Entri Petola Rebus Ulangsiar dari https://ift.tt/3cJFyP2
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -