Posted by : Unknown Thursday, 31 July 2014


Biskut yang paling senang..., kalau beli dah siap, punyalah mahal harganya....








Untuk satu paket tepung Florentine, kita akan dapat sebanyak 2 dulang bersaiz 14 inci biskut...



BAHAN-BAHAN :



1/2 paket tepung florentine (250 gm)

200 gm badam keping

100 gm kuaci labu

20 gm bijan hitam



1) Badam keping dan kuaci labu dipanaskan dalam oven selama 10 minit. Biarkan oven dipanaskan pada suhu 170 C.






2. Campurkan semua bahan dan gaul rata.






3. Dulang pembakar saiz 14 inci dilapik kertas kek yang boleh direcyle. Jangan lapik dengan kertas kuning atau kertas lain sebab nanti ia akan melekat.



4. Taburkan bahan tadi dan sebarkan rata-rata dalam dulang. Bakar selama 10 - 15 minit. Lihat kepada kekuningannya. Bakar hingga kekuningan baru cantik.






5. Potong dengan cepat menggunakan pisau atau pemotong pizza sementara panas.


















Entri Biskut Florentine... Ulangsiar dari http://ift.tt/UMOqJQ

Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -