Posted by : Unknown Wednesday, 15 January 2014

Kalau nak buat bancuhan tepung goreng pisang sendiri, nisbah tepung gandum dengan tepung beras sama ada 1:2 atau 1:3. Dalam resipi ini, saya guna nisbah 1:2. Jom cuba



Bahan-bahannya:

6-7 batang pisang tanduk

1 sudu makan susu tepung

1/2 sudu teh garam

1 sudu makan gula

3 sudu makan tepung gandum

6 sudu makan tepung beras (bukan pulut ya)

1/2 cawan air tapis

1 biji telur ayam

secubit serbuk kunyit (pilihan anda)



Kaedah penghasilannya:


1. Gaulkan semua bahan di atas, pukul sampai sebati




2. Masukkan pisang yang telah dihiris




3. Goreng pisang dengan cara tenggelam atau separuh tenggelam




4. Angakt setelah keemasan.

SELAMAT MENCUBA







Entri Resipi Goreng Pisang Tanduk Ceria Ulangsiar dari http://ift.tt/1iR5fKZ

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -