Posted by : Unknown Friday, 29 November 2013

Bahan-bahannya:

3 biji bawang merah

5 ulas bawang putih

2 biji lobak putih

setangkai daun bawang

setangkai cili merah

2 cawan air rebusan ayam

garam, ajinomoto dan gula secukup rasa

1 sudu teh lada hitam



Cara menyediakannya:


1. Tumis bawang putih dan bawang merah




2. Kemudian masukkan daun bawang dan cili merah




3. Tuangkan air stok air. Kalau malas, boleh guna kiub pati ayam




4. Apabila hampir mendidih, masukkan lobak putih. Kemudian tunggu hingga mendidih. Kemudian renjiskan lada hitam. Tutup api




5. Sayur siap dihidangkan. Untuk wanita lepas bersalin, tak perlu bubuh lada hitam ya..

SELAMAT MENCUBA







Entri Resipi Lobak Putih Masak Air Ceria Ulangsiar dari http://ceria-resipi.blogspot.com/2013/11/resipi-lobak-putih-masak-air-ceria.html

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -