Posted by : Unknown Monday, 16 December 2013

Bahan-bahannya:

Perut Kambing dan ususnya jika suka

1/3 cawan Air asam jawa

1/4 keping belacan dibakar

1 tangkai lada merah

1 biji bawang besar

1 ulas bawang putih

1 biji limau nipis

1 sudu teh cuka buah (kurma/epal)

1 sudu gula



Kaedah membuatnya:


1. Rebus perut sebanyak 3 kali tukar air. Ini tips untuk elak sakit perut.




2. Sementara itu lecekkan belacan di dalam air asam jawa




2. Kemudian masukkan hirisan cili merah, bawang besar dan bawang putih



'

3. Masukkan gula, perahan limau nipis dan cuka buah. Gaul rata sampai sebati




4. Siap dihidang, boleh makan bersama ikan bakar, dibuat ulam (makan begitu sahaja) atau dimakan dengan nasi.

SELAMAT MENCUBA







Entri Resipi Perut Kambing Air Asam Ceria Ulangsiar dari http://ceria-resipi.blogspot.com/2013/12/resipi-perut-kambing-air-asam-ceria.html

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -