Posted by : Unknown Wednesday, 25 December 2013

Bahan-bahannya:

1 1/2 cawan tepung gandum

1 cawan oat

1 cawan mentega dicairkan

6 susu makan gula halus

1 sudu teh soda bikarbonat

1 sudu teh serbuk penaik

segenggam hirisan badam



Kaedahnya:


1. Gaulkan gula, tepung, oat, soda, tepung penaik sehingga rata dan sebati




2. Masukkan mentega dan hirisan badam, gaulkan dan uli.




3. Sampailah tak melekat lagi.




4. Buatkan bentuk leper, leper yang bagaimana, kita yang tentukan ya. Bakar dengan suhu 170 darjah celcius selama 20 minit




5. Alhamdulillah, terhasillah biskut oat ceria.

selamat mencuba







Entri Resipi Biskut Oat Badam Ceria Ulangsiar dari http://ceria-resipi.blogspot.com/2013/12/resipi-biskut-oat-badam-ceria.html

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -