- Back to Home »
- Kongsi Resepi , Link Resepi , My Resepi , Resepi »
- ayam madu
Posted by : Unknown
Thursday, 12 December 2013
ayam madu Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.
Bahan-bahan: 1 ekor ayam segar seberat 1.7kg - bersihkan dan tos Bahan A: 5cm halia - kisar 5 biji bawang putih - kisar 1 sudu makan Sos Ayam Pekat Maggie 3 sudu makan sos tiram 1 sudu makan lada putih - tumbuk 2 sudu makan minyak bijan Bahan B: 1 sudu makan sos tiram 1 sudu makan sos ayam pekat Maggie 3 sudu makan madu Cara: 1. Lumurkan ayam dengan Bahan A dan perap selama 4 jam / sebaiknya perap semalaman di dalam peti sejuk. 2. Panggang di dalam oven dengan menggunakan api sederhana panas - Amie panggang selama 90 minit. 3. Keluarkan ayam panggang, dan sapu dengan Bahan B. 4. Masukkan kembali ke dalam oven dan panggang dengan api kecil selama 15 minit. 5. Tutup api oven, dan keluarkan. 6. Sedia untuk dihidang.
Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20467 untuk resepi lengkap.
Bahan-bahan: 1 ekor ayam segar seberat 1.7kg - bersihkan dan tos Bahan A: 5cm halia - kisar 5 biji bawang putih - kisar 1 sudu makan Sos Ayam Pekat Maggie 3 sudu makan sos tiram 1 sudu makan lada putih - tumbuk 2 sudu makan minyak bijan Bahan B: 1 sudu makan sos tiram 1 sudu makan sos ayam pekat Maggie 3 sudu makan madu Cara: 1. Lumurkan ayam dengan Bahan A dan perap selama 4 jam / sebaiknya perap semalaman di dalam peti sejuk. 2. Panggang di dalam oven dengan menggunakan api sederhana panas - Amie panggang selama 90 minit. 3. Keluarkan ayam panggang, dan sapu dengan Bahan B. 4. Masukkan kembali ke dalam oven dan panggang dengan api kecil selama 15 minit. 5. Tutup api oven, dan keluarkan. 6. Sedia untuk dihidang.
Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20467 untuk resepi lengkap.