Posted by : Unknown Thursday, 12 December 2013

ayam madu Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

Bahan-bahan: 1 ekor ayam segar seberat 1.7kg - bersihkan dan tos Bahan A: 5cm halia - kisar 5 biji bawang putih - kisar 1 sudu makan Sos Ayam Pekat Maggie 3 sudu makan sos tiram 1 sudu makan lada putih - tumbuk 2 sudu makan minyak bijan Bahan B: 1 sudu makan sos tiram 1 sudu makan sos ayam pekat Maggie 3 sudu makan madu Cara: 1. Lumurkan ayam dengan Bahan A dan perap selama 4 jam / sebaiknya perap semalaman di dalam peti sejuk. 2. Panggang di dalam oven dengan menggunakan api sederhana panas - Amie panggang selama 90 minit. 3. Keluarkan ayam panggang, dan sapu dengan Bahan B. 4. Masukkan kembali ke dalam oven dan panggang dengan api kecil selama 15 minit. 5. Tutup api oven, dan keluarkan. 6. Sedia untuk dihidang.

Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20467 untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -