Posted by : Unknown Sunday, 27 April 2014







Bahan-bahan :



1/2 kg Daging Lembu

2 in Lengkuas

1 in kunyit hiduo

3 - 4 ulas Bawang merah - 3- 4 ulas

3 ulas bawang putih

1/2 sudu biji ketumbar di tumbik kasar

Asam keping - 2 keping



Cara Membuat :



1. Daging dipotong kecil dan direbus 1 jam.

2. Semua bahan lain dimayang halus, dan dicampur ke dalam daging.

3. Biarkan lagi 1/2 - 1 jam lagi hingga daging benar2 empuk. Sebelum angkat, masukkan asam keping.

Entri Singgang Daging Ulangsiar dari http://ift.tt/QQzXe1

Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -