Posted by : Unknown Sunday, 20 April 2014

CHOCOLATE CHIPS Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

Bahan-bahan ayak : 280 gm (2 1/4 cawan) tepung gandum 10 gm (3 tsp) serbuk koko 2 Tbsp tepung jagung 1/2 tsp soda bikarbonate 2 Tbsp susu tepung Secubit garam Bahan-bahan lain : 250 gm mentega 150 gm gula kastor 1/2 tsp asen vanilla 1 biji kuning telur 100 gm (1/2 cawan) coklat chip 100 gm sebarang kekacang(walnut, badam, gajus dll yang dicincang) atau kismis - optional Cara-cara : Pukul mentega, gula kastor dan esen vanilla hingga kembang. Masukkan kuning telur dan pukul rata. Masukkan bahan-bahan ayak dan kemudian kacau hingga sebati dengan spatula atau tangan. Masukkan coklat chip dan cincangan kacang atau kismis. Kacau rata. Sudukan adunan ke atas dulang pembakar. Boleh juga diuli menjadi bebola-bebola kecil dengan menggunakan tangan. Susun di atas dulang pembakar. PERHATIAN! JANGAN LETAKKAN BEBOLA RAPAT-RAPAT ANTARA SATU SAMA LAIN KERANA BEBOLA INI AKAN MENGEMBANG DAN MELEPER SEWAKTU PROSES PEMBAKARAN. Bakar pada suhu 160 C selama 15-25 minit bergantung kepada saiz bebola-bebola adunan anda. Sejukkan dahulu biskut sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara. * terima kasih pada kak LIZAKAMA92 atas resepi ini. Dilla dah try buat tadi. Rangup sangat tak berderai pun.

Sila Rujuk http://ift.tt/1eQrzX3 untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -