- Back to Home »
- Kongsi Resepi , Link Resepi , My Resepi , Resepi »
- tomyam ayam resepi mudah
Posted by : Unknown
Tuesday, 25 March 2014
tomyam ayam resepi mudah Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.
Bahan : 1 paket pes tomyam ..aku guna adabi 3batang serai... seulas bawang - tak besar sangat tak kecik sangat..potong 4 2 biji tomato 5 - 6 helai daun limau purut 2cawan air carrot isi ayam potong dadu fishcake bunga kobis garam/serbuk perasa *sukatan ayam & sayur sukahati..tp jgn sampai lebih isi daripada kuah dah la,,pastu nak tambah apa2 lagi pon boleh..mushroom ke, saderi ke...sukahati...aku masuk apa yg ada je.. cara: 1. masukkan air dalam periuk, rebus bersama serai 2. masukkan isi ayam yg dah dipotong dadu tadi 3. carikkan dua tiga helai daun limau, campak.. 4. potong 4 sebiji tomato, campak jugak...bagi rasa masam...(kalau suka pedas boleh ketuk cili api sekali...sukatan sukahati....i is not pemakan pedas...huhu) 5. boleh masukkan carrot dulu...dah nak mendidih boleh masukkan fishcake, bunga kobis @ sayur2 lain 6. tunggu dalam 5 minit,,,masukkan balance daun limau, tomato dan bawang tadi... 7. perasakan ngan garam...atau nak tambah serbuk perasa sket pun boleh.. aku campur stock ayam sket..hihihi
Sila Rujuk http://ift.tt/1fd2Oih untuk resepi lengkap.
Bahan : 1 paket pes tomyam ..aku guna adabi 3batang serai... seulas bawang - tak besar sangat tak kecik sangat..potong 4 2 biji tomato 5 - 6 helai daun limau purut 2cawan air carrot isi ayam potong dadu fishcake bunga kobis garam/serbuk perasa *sukatan ayam & sayur sukahati..tp jgn sampai lebih isi daripada kuah dah la,,pastu nak tambah apa2 lagi pon boleh..mushroom ke, saderi ke...sukahati...aku masuk apa yg ada je.. cara: 1. masukkan air dalam periuk, rebus bersama serai 2. masukkan isi ayam yg dah dipotong dadu tadi 3. carikkan dua tiga helai daun limau, campak.. 4. potong 4 sebiji tomato, campak jugak...bagi rasa masam...(kalau suka pedas boleh ketuk cili api sekali...sukatan sukahati....i is not pemakan pedas...huhu) 5. boleh masukkan carrot dulu...dah nak mendidih boleh masukkan fishcake, bunga kobis @ sayur2 lain 6. tunggu dalam 5 minit,,,masukkan balance daun limau, tomato dan bawang tadi... 7. perasakan ngan garam...atau nak tambah serbuk perasa sket pun boleh.. aku campur stock ayam sket..hihihi
Sila Rujuk http://ift.tt/1fd2Oih untuk resepi lengkap.