Posted by : Unknown Sunday, 3 July 2016




Resepi mudah...

400 gm tepung jagung
100 gm tepung kastard
50  gm tepung ubi
1/2 tin Susu pekat
250  gm butter

Cara membuat :

Butter dikacau dengan Susu hingga sebati. Tak perlu guna mixer, cukup kacau dengan senduk kayu.

Masukkan tepung Dan uli sebati.

Masuk dlm acuan samperit Dan letak coklat nibs.

Bakar 170C selama 15-20 minit.





Entri Samperit Susu Ulangsiar dari http://ift.tt/29q6pAd
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -