Posted by : Unknown Saturday, 30 July 2016


Resepi ni biasa je kot, tapi sebab simpan lama dalam peti ais, maka ia jadi sedikit berbeza daripada yang biasa aku try.

Pizza nya lebih lembut...

Bahan-bahan :

4 cawan tepung roti
1 1/2 cawan air suam
1 paket yis
1 sudu teh garam
3 sudu minyak zaitun
1 sudu gula

Cara-cara

Air + gula + yis. Biar hingga berbuih.
Masukkan tepung dan minyak zaitun, dan uli sebentar.

Bulatkan doh dan masukkan dalam bekas dan lumur sedikit minyak zaitun. Tutup dengan cling wrap. dan masuk kan dalam peti ais. Biarkan 24 jam atau beberapa jam. Aku just biarkan dalam 7 jam shj.

Bila kita ready untuk makan, keluarkan dough setengah jam awal.
Panaskan oven, suhu 200 C.
Doh dibahagi 2 dan ditepek menjadi bulat. Letakkan sos pizza, dan bahan lain seperti lada capsicum, bawang besar, nenas, ayam yang di masak dahulu, sosej dll.

Taburkan parmesan Cheese, dan bakar selama 15 minit.

Entri Pizza Lembut Overnight Dough Ulangsiar dari http://ift.tt/2azCmbt
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -