Posted by : Unknown Wednesday, 30 October 2013

Bahan-bahannya:

1 sudu makan madu

1 sudu makan minyak zaitun



Bahan ditumbuk

1 biji bawang merah

3 ulas bawang putih



Bahan Dikisar

3 batang Kayu Manis

1 sudu makan Cengkih

1 sudu makan Bunga lawang

1 sudu makan Buah pelaga

2 sudu makan lada hitam

1 sudu makan Thymes

1 sudu makan jintan manis



Cara menyediakannya:


1. Tuang bahan kisar ke atas daging kambing




2. Tuangkan minyak zaitun




3. Tuangkan madu




4. Gaul dan kemudian masukkan bawang dan gaul rata




5. Masukkan dalam pelapik aluminium (aluminium foil). Panggang dengan ketuhar selama 1 jam dengan suhu 170 darjah celcius. Keluarkan daging dan letak di atas dulang oven. Panaskan arang dan masukkan ke dalam ketuhar/pasu dan panaskan daging sehingga 1/2 jam untuk keringkan airnya.

Jika ada smoker, caranya panggang daging dalam smoker sehingga 6 jam tanpa aluminium foil.




6. Inilah hasilnya.

SELAMAT MENCUBA.







Entri Resipi Kambing Panggang Asap Ceria (Lamb smoke) Ulangsiar dari http://ceria-resipi.blogspot.com/2013/10/resipi-kambing-panggang-asap-ceria-lamb.html

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -