Posted by : Unknown Monday, 28 October 2013

maggi kungfu Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

Bahan-bahan - Sebungkus maggi (blh buat dua bahagian) - Dua biji telur (pakai sebiji pn boleh) - Siew pak choi/sawi pon boleh je - Kobis bunga - Kiub pati ayam - Fishball/fishcake - Sos tiram - Garam n perasa secukupnye - Tepung jagung (optional) - Bawang merah dan bawang putih (dicincang) - Cili padi (dihiris/diketuk) - Bawang goreng (garnishing) Cara-cara - Rebuskan maggi dan toskan - Pecahkan telur letak sedikit garam dan campurkan bersama maggi dan goreng then angkat dan ketepikan. (banyak pulak dan..whatever la) - Panaskan minyak dan tumis bawang putih,merah dan cili padi. - Masukkan sos tiram dan kobis bunga. Masak sebentar dan tambah sedikit air. - Setelah air mendidih masukkan kiub pati ayam - Masukkan segala sayur n fishcake/fishball - Tutup api dan campurkan telur. Pastikan sentiasa mengacau ketika memasukkan telur. - Tuangkan kuah di atas maggi yg dah goreng td. p/s: sy tak guna tepung jagung sbb dah ckp pekat walaupun guna telur.

Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20369 untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -