- Back to Home »
- Kongsi Resepi , Link Resepi , My Resepi , Resepi »
- maggi kungfu
Posted by : Unknown
Monday, 28 October 2013
maggi kungfu Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.
Bahan-bahan - Sebungkus maggi (blh buat dua bahagian) - Dua biji telur (pakai sebiji pn boleh) - Siew pak choi/sawi pon boleh je - Kobis bunga - Kiub pati ayam - Fishball/fishcake - Sos tiram - Garam n perasa secukupnye - Tepung jagung (optional) - Bawang merah dan bawang putih (dicincang) - Cili padi (dihiris/diketuk) - Bawang goreng (garnishing) Cara-cara - Rebuskan maggi dan toskan - Pecahkan telur letak sedikit garam dan campurkan bersama maggi dan goreng then angkat dan ketepikan. (banyak pulak dan..whatever la) - Panaskan minyak dan tumis bawang putih,merah dan cili padi. - Masukkan sos tiram dan kobis bunga. Masak sebentar dan tambah sedikit air. - Setelah air mendidih masukkan kiub pati ayam - Masukkan segala sayur n fishcake/fishball - Tutup api dan campurkan telur. Pastikan sentiasa mengacau ketika memasukkan telur. - Tuangkan kuah di atas maggi yg dah goreng td. p/s: sy tak guna tepung jagung sbb dah ckp pekat walaupun guna telur.
Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20369 untuk resepi lengkap.
Bahan-bahan - Sebungkus maggi (blh buat dua bahagian) - Dua biji telur (pakai sebiji pn boleh) - Siew pak choi/sawi pon boleh je - Kobis bunga - Kiub pati ayam - Fishball/fishcake - Sos tiram - Garam n perasa secukupnye - Tepung jagung (optional) - Bawang merah dan bawang putih (dicincang) - Cili padi (dihiris/diketuk) - Bawang goreng (garnishing) Cara-cara - Rebuskan maggi dan toskan - Pecahkan telur letak sedikit garam dan campurkan bersama maggi dan goreng then angkat dan ketepikan. (banyak pulak dan..whatever la) - Panaskan minyak dan tumis bawang putih,merah dan cili padi. - Masukkan sos tiram dan kobis bunga. Masak sebentar dan tambah sedikit air. - Setelah air mendidih masukkan kiub pati ayam - Masukkan segala sayur n fishcake/fishball - Tutup api dan campurkan telur. Pastikan sentiasa mengacau ketika memasukkan telur. - Tuangkan kuah di atas maggi yg dah goreng td. p/s: sy tak guna tepung jagung sbb dah ckp pekat walaupun guna telur.
Sila Rujuk http://www.myresipi.com/top/detail/20369 untuk resepi lengkap.