Posted by : Unknown Sunday, 8 February 2015






Bahan-bahan



2 mangkuk cendawan tiram

15 biji cili padi

1/2 biji bawang besar

1/2 inci kunyit hidup

1 mangkuk santan pekat

2 sudu ikan bilis

1 btg serai

1/2 helai daun kunyit



Cara-cara



1. Mesin halus cili padi, bawang besar dan kunyit hidup. Kisar sebentar ikan bilis.



2. Masukkan dalam periuk bhn kisar dan serai yang dititik, dan panas kan atas api hingga pekat.



3. Masukkan santan dan masak selama 5 - 10 minit. Kacau selalu.



4. Masukkan cendawan dan masak lagi hingga mendidih dan kuah masak.








Entri Masak lemak Cili Padi Cendawan... Ulangsiar dari http://ift.tt/1KvTk31

Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -