Posted by : Unknown Saturday, 23 August 2014

DAGING MASAK LEMAK CILI API Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

BAHAN2NYA : 1KG DAGING KUNYIT HIDUP SEBESAR IBU JARI LENGKUAS SEBESAR IBU JARI HALIA SEBESAR IBU JARI SERAI 3 BATANG BAWANG BESAR 2 LABU BAWANG PUTIH 1 LABU CABAI MELAKA @ CILI API SEPEDAS YG SUKA SANTAN 1/2 KG GARAM SECUKUP RASA CARA PENYEDIAANNYA : REBUS DAGING SETENGAH MASAK, SEJUKKAN. HIRIS SEBESAR SUKA. KISAR SEMUA BAHAN REMPAH KECUALI DAGING, SANTAN DAN GARAM DENGAN AIR REBUSAN DAGING YG TELAH DITAPIS TERLEBIH DULU TADI HINGGA BENAR2 LUMAT. REBUS SEMULA DAGING YG TELAH DIHIRIS TADI BERSAMA BAHAN KISARAN HINGGA DAGING SEBATI DAN EMPUK LALU KECILKAN API DAN MASUKKAN SANTAN SERTA GARAM SECUKUP RASA. NAK SEDAP LAGI...TAMBAHKAN HIRISAN DAUN KUNYIT SERTA KENTANG DIPOTONG DADU...EMMM...SEDAPPPP...

Sila Rujuk http://ift.tt/1BNinLl untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -