Posted by : Unknown Sunday, 28 June 2015



Bahan-bahan :

6 ekor Ikan Selayang yang dibuang ekor dan kepala
8 tangkai cili kering
1 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
2 sudu tomato puree
1 biji tomato dipotong dadu
Minyak untuk menumis

Blend cili kering dan bawang hingga halus.
Gunakan fungsi Stir&Fry. Tumis bahan kisar hingga garing, masukkan tomato puree dan tomato dadu.
Masukkan ikan. Stopkan function periuk. Biarkan sebentar 1 minit.

Setkan ke High Pressure dan masa selama 1 jam. Tutupkan periuk dan letak salur wap ke bhgn Pressure.

Selepas 1 jam, sardine kita dah siap.... tulang2 semua jadi lembut...









Entri Homemade Sardine Guna Periuk Noxxa Ulangsiar dari http://ift.tt/1eRcxBV
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -