Posted by : Unknown Friday, 9 May 2014

kapurung indon Perkongsian Resepi. Kongsi Link Resepi Menarik dan Terkini dari Laman My Resepi.

masakan indon belajar dr adk hubby sya... bhn2nya tpg kanji sardin 1tin kcg tanah(grg then tumbuk kasar je) kcg pnjg patah2 kn kangkung bayam hijau jantung pisang ikan bilis(grg then tumbuk kasar) bhn2 sambal (tomato besar 3 biji n lada agak2 kemampuan c pemakan) belacan 1.tepung knji mskkn dlm besen kecil thn masak ngn air didih kacau hgga kental dn agak2 putih jernih..bulatkn dgn mggnakn chopstick saiz sdrhana je jnji blh telan then ltk dlm air sejuk.. 2(tips:jntg pisang hndklh d rebus dahulu dn hiris)didihkn air dlm periuk dn msk kn kesemua jenis2 sayur d atas n masukkn kcg tnh n ikn bilis yg telah d tumbuk td n tdk lupa jg tpg knji yg telh d bulatkn td toskn dulu air tpg knji td dn akhir sekali ikn masukkn sardin kdlm..dn jgn lupa perasakn kapurung td tu.. cara2 buat smbl grg tomato bulat2 dn belajan sekejap selepas tu tumbuk lada,tomato,belacan dn perasakn.. sedap d mkn panass2 ngn hirisan limau kapas

Sila Rujuk http://ift.tt/1owg0F5 untuk resepi lengkap.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Blog Archive

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -