Posted by : Unknown Sunday, 5 July 2015



Bahan-bahan:

15 biji cili padi
1/2 biji bawang besar
2 sudu tempoyak
2 batang serai
1/2 in kunyit hidup
15 ekor udang harimau
1 cawan santan
1 helai daun kunyit
1- 2 papan petai yang dibuang kulit

Cara2 :

1. Blend cili padi, bawang besar, 1 batang serai, tempoyak, kunyit hidup.
2. Masukkan dalam periuk, campurkan santan dan petai. Didihkan.
3. Bila kuah sudah elok mendidih dan pekat, masukkan udang. Biarkan sebentar dan tutup api.





Entri Sambal Tempoyak Petai Ulangsiar dari http://ift.tt/1HF6ET4
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -