Posted by : Unknown Thursday, 18 December 2014







Pulut Kuning makan dengan kari daging pekat, sambal tumis dan ulamkan timun...





Bahan-bahan



1 kg pulut

2 cawan santan pekat + 2 sudu garam + 2 sudu gula

kunyit serbuk

asam keping



Pulut di rendam dengan kunyit serbuk dan asam keping selama 2 hingga 4 jam

Kukus pulut selama 30 minit.






Arunkan dengan santan dan biar santan meresap.



Kukus lagi selama 20 - 30 minit.

Siap..












Entri Pulut Kuning... Ulangsiar dari http://ift.tt/1wkNw7r

Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Labels


Umi Ayu Cake dan Biskut

Powered by Blogger.

- Copyright © Umi Ayu Cake dan Biskut -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -