- Back to Home »
- Resepi , Resepi Bonda »
- Pulut Kuning...
Posted by : Unknown
Thursday, 18 December 2014
Pulut Kuning makan dengan kari daging pekat, sambal tumis dan ulamkan timun...
Bahan-bahan
1 kg pulut
2 cawan santan pekat + 2 sudu garam + 2 sudu gula
kunyit serbuk
asam keping
Pulut di rendam dengan kunyit serbuk dan asam keping selama 2 hingga 4 jam
Kukus pulut selama 30 minit.
Arunkan dengan santan dan biar santan meresap.
Kukus lagi selama 20 - 30 minit.
Siap..
Entri Pulut Kuning... Ulangsiar dari http://ift.tt/1wkNw7r
Bertujuan untuk Koleksi Resepi dan Informasi Menarik sebagai salinan dan rekod pribadi di Laman Umi Ayu Cake dan Biskut. Tiada tujuan promosi atau mendapat keuntungan dari aktiviti ini.